Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lamborghini Sesto Elemento – In productie

Lamborghini gaat zijn spectaculaire concept car uit Parijs in productie nemen. Helaas worden van de Sesto Elemento slechts 20 stuks gebouwd.

Het was Lamborghinibaas Stephan Winkelmann die in Frankfurt, een jaar na de première van Sesto Elemento in Parijs, het goede nieuws meldde. Nu ja, goed nieuws?

De Sesto Elemento zal 2 miljoen euro kosten. En het gaat slechts om 20 stuks. Wat maakt de Sesto Elemento dan zo bijzonder? Zijn sublieme lage gewicht. Sesto Elemento verwijst naar een zesde element, dat voor Lamborghini composiet materiaal is. Zo blijft het gewicht van de sportwagen beperkt tot 999 kilogram.

2,5 seconden

Met de 570 pk sterke V10-motor geeft dat een explosieve cocktail. Zo zou 0 tot 100 voorbij zijn in een ongeziene (voor een auto toch) 2,5 seconden. Alleen zal het merendeel van de productie vast in een statische collectie verdwijnen. Zonde toch? (mh/spx/jd)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer