Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Lamborghini Huracan Polizia – Niet elke Lamborghini in Bologna is u goed gezind

In het reeksje klassevolle politiebakken: de Italiaanse polizia is een nieuwe Lamborghini Huracan rijker. Deze zal vooral rond Bologna patrouilleren.

Lamborghini heeft intussen al een goede relatie opgebouwd met de Italiaanse ordediensten, die al enkele auto’s van het merk ter beschikking kregen. Tijdens de huidige overhandigingsceremonie werd overigens de Gallardo die de politie in 2009 kreeg, officieel op pensioen gestuurd naar museum van de snelwegpolitie in Rome.

Snelle interventies

Deze Huracan zal zijn diensturen kloppen in en om Bologna zelf. De Romeinse divisie van de politie beschikt al sinds 2015 over een Huracan in de blauw-witte kleuren. De nieuwe die nu overhandigd is, zal zowel patrouilleren op de snelweg als dringende orgaantransporten uitvoeren. Daarvoor is hij uitgerust met een eigen koelcompartiment. Hij beschikt ook over een defibrillator, die nuttig kan zijn bij snelle interventies naar ongevallen.

Gewoon even om uw laatste hoop weg te nemen: de Huracan beschikt over de klassieke V10 met 610 pk en vierwielaandrijving. Zoals we al eens eerder mochten merken, hij is onwaarschijnlijk snel. Hij haalt 100 km/u in 3,2 seconden, zijn top bedraagt 325 km/u.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer