Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Kia Stonic – Nog dit najaar bij ons

Na de Hyundai Kona laat ook Kia de Stonic zien, zijn variant van de kleine SUV die het in Europa moet opnemen tegen onder meer de Opel Mokka en de Renault Captur. Nog dit najaar staat hij bij ons.

Het begint stevig hommeles te worden in het segment van de compacte SUV’s en crossovers. Meer nog dan in de klassieke segmenten is dit de klasse waarbinnen in Europa nog groei voorspeld wordt. Dus wie nu de boot mist, is gezien.

20 kleurcombinaties

Het verklaart de toevloed aan nieuwe modellen, een nieuwe week, een nieuwe SUV lijkt  het wel. De Kia Stonic is natuurlijk een afgeleide van zijn zustermodel, de Hyundai Kona. Hij werpt wat meer dynamiek in de strijd, waar de Hyundai veeleer de kaart van de 4x4 lijkt te trekken. Zijn koetswerk in twee tinten bombardeert hem instant tot hippe vogel. Er is keuze uit 20 kleurcombinaties.

Opvallend scherm

Een lijn die de Kia Stonic ook in het interieur lijkt door te trekken, met een op het eerste gezicht erg verzorgd dashboard met opvallend multimediascherm hoog in het midden geplaatst. Kia kondigt flink wat online snufjes aan, waarbij het scherm een kopie wordt van de smartphone.

Bij de motoren zorgt Kia voor een modern aanbod, met de nadruk op benzinemotoren. Zo zijn er atmosferische 1.2 en 1.4 motoren, naast de 1.0 T-GDi turbobenzine driecilinder met 120 pk. Een 1.6 diesel vervolledigt het aanbod.

Dit najaar staat de voorwielaangedreven Kia Stonic in de showrooms, met de traditionele waarborg van 7 jaar. De prijzen zijn nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer