Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Kia op het Autosalon van Brussel 2017 – Paleis 4 – Vol premières

Het Koreaanse merk blijft aantrekkelijk en laat tal van premières los op het Belgische publiek, de ene al frisser dan de andere.

De grootste nieuwigheid neemt de vorm aan van een verleidelijke stadswagen, de volledig nieuwe Rio. Een kleine, levendige auto die nogmaals aantoont dat ze bij Kia de juiste designsmaak te pakken hebben. Samen met de Rio maakt ook een modieuze 1.0 driecilinder turbo zijn entree. Datzelfde kunnen we ook zeggen van een nieuw, goed geconnecteerd multimediasysteem dat debuteert.

Hybride

Het Salon is voor het grote publiek ook de eerste kans om de hybride van Kia te leren kennen, de Niro crossover die we hier bij AutoScout24 al in juli konden testen.

De knappe Optima belooft al evenzeer een vedette te worden op de stand, met drie versies die getoond worden als Belgische première. Eerst is er de erg geslaagde Optima SW break. Maar er zijn ook twee nieuwe motoren die hun debuut maken. Voor de boekhouders en voor de fleet is er de plug-in hybride met 205 pk en een officieel verbruik van 37 g/km CO2 dankzij zijn elektrisch rijbereik van een veertigtal kilometer. Voor de minder redelijke mensen is de Optima GT die kan bogen op een 2.0 turbobenzine viercilinder met 245 pk. Voor wie dit alleen niet volstaat om je ervan te overtuigen dat Kia sportieve ambities koestert: lees er ons interview nog eens op na met Albert Biermann, een ex-baas van de M-divisie van BMW… die nu bij Kia werkt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer