Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Kia – Paleis 6 – Primeurs voor Sportage en Optima

Kia pakt in Brussel uit met de nieuwe generaties van de Sportage en Optima, die beide weer iets ruimer werden en een uitgebreidere uitrusting meekrijgen.

De nieuwe Sportage staat uiteraard in het middelpunt van de belangstelling op de Kia-stand. De jongste generatie van de compacte SUV werd een stuk ruimer en ziet er nog wat fraaier uit. Met een completere veiligheidsuitrusting en extra snufjes aan boord heeft de Sportage alles in huis om weer een verkooptopper te worden in het gamma van de Koreaanse constructeur. Voor de aandrijving is er uit er keuze uit de 1.6 GDI (132 pk) en de 1.6 T-GDI (177 pk) op benzine, naast de turbodiesels: 1.7 CRDI (115 pk) en 2.0 CRDI (136 of 185 pk), in combinatie met voorwiel- of vierwielaandrijving, een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat.

Optima

De tweede primeur levert de nieuwe Optima. Die lijkt verbazend veel op zijn voorganger, maar toch gaat het om een grondig herwerkte versie van de berline die op zijn beurt weer iets ruimer werd, en een uitgebreidere veiligheids- en comfortuitrusting meekreeg. Bij de lancering is de berline enkel met de bekende 1.7 CDRDI met 141 pk beschikbaar, in combinatie met een manuele zesbak of een 7-DCT-automaat met dubbele koppeling. In de loop van 2016 komen daar nog een plug-in hybride met een systeemvermogen van 205 pk, een GT-versie met een 245 pk sterke 2 liter-benzinemotor en een breakvariante bij.

Verder staat ook de recent opgefriste Ceed in de spots op de Heizel waar Kia zijn hele gamma tentoonstelt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer