Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Jeep Grand Cherokee 2017 – Opsplitsing in luxe of avontuur

Jeep voert enkele belangrijke wijzigingen aan zijn Grand Cherokee door. Zowel wie op zoek is naar meer luxe als wie meer avontuurlijk is aangelegd, doet daarmee een zaakje.

De huidige topversie Summit krijgt een nog verbeterde uitrusting. Hij krijgt een zeer herkenbaar eigen gezicht, met nieuwe led-mistlichten en met 20-duims aluminium velgen.

Nappa

Het interieur is quasi volledig met leder bekleed. Nappaleder voor de boordplank, de middenconsole en de deurpanelen, Lagunaleder voor de stoelen. Ze krijgen een knap wafeltjeseffect mee aan de randen. Geen leder aan de vloer natuurlijk, daar vind je een dik tapijt. Voor de dakbekleding greep Jeep naar daim.

In het uitrustingslijstje treffen we verder nog een Harman-Kardon audiosysteem van 825 Watt aan, met 19 luidsprekers. De Grand Cherokee beschikt verder nog over geluidsreductie, een dodehoeksensor, actieve cruise control. Jeep zal daarnaast nog voor het eerst een rijvaksensor introduceren en een automatische parkeerhulp. Die laatste zowel voor parkeermanoeuvres op straat als in de parkeergarage.

Trailhawk

Wie liever in de modder gaat spelen, zal meer zijn gading vinden bij de Jeep Grand Cherokee Trailhawk, die een nieuwe plaats in het gamma krijgt.

Zoals bij alle Cherokees en Renagades krijgt ook deze Trailhawk de nodige hulpmiddelen mee om zich in het bos uit de slag te trekken: pneumatische ophanging waarmee je de rijhoogte kan opkrikken tot je een bodemspeling van 27 cm hebt, 4X4 Quadra Drive II-systeem met sperdifferentieel achteraan en elektronische sturing, voorbumper waar je een deel kan afkoppelen. Hiermee vergroot de aanrijhoek vooraan van 29,8 graden naar 36,1 graden. Enzovoort. Uiterlijk herken je de Trailhawk aan zijn rode trekogen in de bumpers, aan zijn 18-duims offroadvelgen die met kevlar versterkt zijn en aan zijn matte versiering van de motorkap, bedoeld om reflecties tegen te gaan.

Eind 2016 zijn de nieuwe Grand Cherokees beschikbaar, de prijs is nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer