Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Jaguar XFR-S – Anti-Duitse gevoelens

Sinds lang koestert Jaguar de ambitie om niet alleen de Mercedessen en BMW’s, maar ook de AMG’s en M’s het leven zuur te maken. Beetje bij beetje komt Jag dichter bij het doel, zoals deze XFR-S aantoont. Die was in Goodwood voor het eerst in actie te zien.

Audi, Mercedes en BMW hebben zo hun eigen kwaliteiten die hen beroemd maakten. Maar de echte faam hebben ze te danken aan hun respectieve RS-, AMG- en M-producten. Toevoegingen als S waren nochtans wat Jaguar berucht maakte in de jaren ’50 en ’60. Die positie wil de constructeur, die er beter dan ooit voorstaat, heroveren.

550 pk

In november vorig jaar maakte hij zijn debuut op de Los Angeles Auto Show. Nu was de krachtigste XF voor het eerst in actie te zien tijdens de persvoorstelling van het Goodwood Festival of Speed. Een uitstekende keuze, want Goodwood is een jaarlijkse ode aan oude gloriën en pure snelheid. De XFR-S behoudt de ‘supercharged’ 5.0 V8 van de XFR. Alleen wint hij nog 40 pk en 55 Nm. Het totaalpakket komt zo uit op 550 pk en 680 Nm, waarmee de XFR-S de 100 haalt in 4,5 seconden. Zijn top is elektronisch begrensd op 300 km/u, kwestie van de Duitsers wat op de kast te jagen met hun begrenzing op 250 km/u. Britse humor, weet u wel.

De XFR-S kan reeds in Engeland worden besteld, aan de prijs van 79.995 pond, wat overeenstemt met bijna 94.000 euro. We weten alleen nog niet wanneer hij het Kanaal oversteekt om hier de RS’en, AMG’s en M’s te komen pesten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer