Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Jaguar XF Sportbrake – Die zat er aan te komen

Nu je hem zo ziet, is het verwonderlijk dat Jaguar er zo lang mee heeft gewacht. In Genève tonen de Britten hun XF Sportbrake, een concurrent voor de Duitse prestigebreaks.

Audi A6 Avant, Mercedes E break, BMW 5-serie Touring, ze zijn stuk voor stuk klassiekers en vertegenwoordigen een belangrijk deel van de verkoop. Daar wil Jaguar nu ook zijn stukje van meepikken, met deze Sportbrake, een breakvariant van de XF.

De Jaguar heeft een heel klassiek design mee gekregen, lichtjes sportief. Dat vertaalt zich ook in de kofferruimte. Met de achterbank plat beschikt de Sportbrake over 1.675 liter koffer. Een mooi gemiddelde, maar heel wat minder dan de E-klasse (1.950 liter). Meer een break zoals Audi ze maakt dus, vooral voor de stijl. Wel hebben de passagiers op de achterbank van de XF iets meer hoofdruimte gekregen. Van in de koffer kan je de achterbank in twee stukken neer leggen, waardoor tot net geen 2 meter laadruimte vrijkomt.

De XF Sportbrake meet net geen 5 meter, en is slechts een halve centimeter langer dan de XF berline. Hoeveel meer je voor die halve centimeter moet betalen, is vooralsnog onbekend. Deze zomer wordt hij gelanceerd, met uitsluitend diesels in de aanbieding, te weten de 2.2 (163 pk en 190 pk) en de 3.0 (240 pk en 275 pk in de S).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer