Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Jaguar XE – Jaguar daalt trapje af

Met de Jaguar XE heeft het Britse merk eindelijk een opvolger voor de X-Type. De klassieke BMW 3-serie, Mercedes C-klasse en Audi A4 moeten opnieuw met een Britse concurrent rekening houden.

Jaguar heeft de XE onthuld in Londen, stelt hem in Parijs op het Autosalon voor en verwacht hem begin 2015 naar de showrooms te brengen.

De XE betekent een grote stap voorwaarts voor Jaguar. De X-Type is steeds aanzien als een wat luxueus aangeklede Ford Mondeo. Deze keer kiest Jaguar bijvoorbeeld resoluut voor achterwielaandrijving en een dynamisch design dat geïnspireerd is op dat van de grotere XF. Jaguar wil duidelijk opnieuw een modellenfamilie maken.

De instapprijs zal om en bij 35.000 euro bedragen. Er komen 2.0 benzine en diesel viercilinders, en een 3.0 zescilinder benzine (XE S). De zuinigste diesel verbruikt slechts 3,8 l/100 km en stoot 99 gr/km uit. De zescilinder is dan weer 340 pk sterk dankzij een compressor. Hij heeft maar 5,1 seconden nodig om 100 te halen en mag naar 250 km/u.

De XE krijgt achterwielaandrijving en flink wat aluminium. Jaguar introduceert ook een nieuw infotainmentsysteem, dat onder meer toestaat om apps van een smartphone te gebruiken via het aanraakscherm.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer