Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Jacques Villeneuve in Ferrari van Gilles – In de naam van de vader

Dertig jaar geleden verongelukte Gilles Villeneuve op 8 mei 1982 op Circuit Zolder. Niet toevallig reed zoon Jacques op dezelfde dag enkele rondjes met de Ferrari 312 T4 op het Fiorano-testcircuit.

Dit mooie eerbetoon op 8 mei werd bijgewoond door Gilles’ weduwe Joann en dochter Melanie, tal van fans en ook enkele grote namen bij Ferrari. Onder meer president Luca di Montezemolo, vice-president Piero Ferrari, F1-piloten Fernando Alonso en Felipe Massa, en Mauro Forghieri, de toenmalige technisch directeur, waren aanwezig toen Jacques Villeneuve even na 10u30 plaats nam in de legendarische Ferrari 312 T4 om enkele rondjes te rijden als herinnering aan zijn verongelukte pa.

Flamboyant

Gilles Villeneuve racete bij Ferrari van 1977 tot die 8ste mei van 1982, wanneer hij tragisch om het leven kwam tijdens de kwalificaties van de Grote Prijs van België. Een aanrijding met de March van Jochen Mass kostte de Canadees het leven. Hij werd 32. Gilles Villeneuve stond bekend voor zijn flamboyante rijstijl en de spectaculaire crashes die daaruit regelmatig voortvloeiden.

Op de 30 ste verjaardag van deze fatale crash nam Jacques opnieuw het stuur van de wagen, waarmee zijn vader in 1979 drie races won en diens teamgenoot Jody Scheckter wereldkampioen werd.

Jacques trad met succes in de voetsporen van Gilles. In 1995 won hij de Indy 500 en werd hij Indycar-kampioen. Daarop volgde een geslaagde overstap naar de Formule 1, die in 1997 met de wereldtitel werd bekroond.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer