Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Hyundai wil sportief submerk – ‘N’ voor sportief

Hyundai wil ‘N’-modellen in de markt zetten als concurrenten voor Opels OPC, Fords ST en RS of VW’s R. Dat maakte Hyundai bij de presentatie van zijn nieuwe rallyprogramma bekend.

Hyundai start met grote ambities in het WRC volgend jaar, met onze landgenoot Thierry Neuville als speerpunt achter het stuur van de i20 WRC. Om die commercieel te ondersteunen, wil het Koreaanse merk een sportiever submerk. De timing geeft het merk nog niet prijs, evenmin als modellen die in aanmerking komen. Het meest waarschijnlijke, is dat de i20 als eerste een i20 N krijgt, vanwege de rallyconnectie. Die komt dan ook in het echt tegenover de snelle VW Polo en Ford Fiesta te staan, net als de Citroën DS3.

Hyundai volgt zo het voorbeeld van de Nismo-modellen van Nissan. Alleen, slaat de N wel aan als sportieve letter? (mh/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer