Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Hyundai ix20 – De kracht van onderschatting

Met de i20 heeft Hyundai al een doorgaans onderschatte stadswagen in het gamma. Met de ix 20, een monovolume op basis van de i20, doen de Zuid-Koreanen er nog zo eentje bij.

Een strak, gelikt design kenmerkt deze ix20, een product van het Europees designcentrum van Hyundai/Kia. Hij wordt ook in Europa gemaakt, in de Tsjechische fabriek van Hyundai. De precieze afmetingen hebben we nog niet, Hyundai geeft alleen mee dat hij met zijn wielbasis van 2,65 meter en zijn hoogte van 1,6 meter de binnenruimte van een ruime middenklasser zal combineren met de compacte afmetingen van een kleine monovolume.

De interieurafwerking moet niet onderdoen voor de meeste van zijn Europese concurrenten. Hyundai kan vol vertrouwen zowat het enige nog echt groeiende monovolume-segment binnenwandelen. Ook het motorenpallet beantwoordt aan de vraag van een modern Europees publiek. Zo is er een 1.4 turbodiesel CRDi die dankzij de standaard gemonteerde ‘Blue Drive’ maatregelen (start/stop,…) een gemiddelde CO2-uitstoot haalt van 114 gr/km. Vier motoren heeft Hyundai begroot, twee benzines en twee diesels, met vermogens tussen 77 pk en 125 pk.

5 jaar waarborg en bijstand

Naast een uitstekende standaard uitrusting (ESP, Hill Hold wegrijhulp,…) stunt Hyundai met een standaard aangeboden ‘5 year triple care’ pakket: vijf jaar waarborg, vijf jaar pechverhelping en vijf jaar gratis controles.

De ix20 debuteert in Parijs en staat in november bij de dealers. Op de juiste prijs is het nog wachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer