Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Honda S660 – Hey, en wij?

Op 2 april is de carrière van deze geniale Honda S660 officieel begonnen. Een carrière die zich helaas uitsluitend in Japan afspeelt.

We brengen het u nog graag even in herinnering: kleine auto’s zijn fiscaal voordeliger in Japan, en dus hebben de Japanse merken een pak ‚kei cars’ van minder dan 3,50 meter in hun gamma op de thuismarkt. De diversiteit is er groot. Naast handige stadsrakkers en mini-monovolumes, zijn er ook geweldige pocket sportwagens, zoals deze.

660 cc

Zoals de wetgeving bepaalt, krijgt ook deze Honda een 660 CC driecilinder turboblok, met de beroemde 63 pk. Maar dan wel centraal geplaatst. Het gewicht bedraagt slechts 850 kilogram dankzij een volledig aluminium structuur. We vertrouwen er op dat Honda nog wel weet hoe het een motor moet maken die pas bij een stratosferisch toerental stopt. Geen snelwegracer dus, maar op een kort, bochtig parcours moet hij geweldig zijn. Of om van rotonde naar rotonde te sjezen bijvoorbeeld.

Het nadeel, als je het zo kan noemen, is dat wij naar Japan zullen moeten indien we hem willen testen. Honda biedt hem uitsluitend daar aan, voor de prijs van 1,98 miljoen yen, of 15.000 euro. Nochtans, in Europa is downsizing de orde van de dag, de benzine is duur en onze fiscaliteit is eveneens gunstig voor dit soort auto’s. Volgens ons is de Honda S660 perfect om dit soort Japanse auto’s ook in Europa aanzien te geven. Is Honda te bang door het falen van de Smart Roadster - te vroeg op de markt gekomen?

Misschien moet u ons voorbeeld maar volgen en luidkeels - of per brief - bij Honda België eisen dat ze ons deze auto brengen. Yes we can!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer