Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Honda NSX – Eerste NSX kost 1,1 miljoen

Chassisnummer 001 van de nieuwe generatie Honda - Acura in de VS - NSX is geveild voor het goede doel. Hij haalde 1,1 miljoen euro, of bijna het tienvoudige van zijn catalogusprijs.

Acura NSX 001, in het rood, maakte deel uit van de Barrett-Jackson Scottsdale veiling voor het goede doel. Hij was één van een reeks bijzondere auto’s die geveild werden, zoals de Ford F-150 Harley Davidson Edition van Jay Leno, net als een Copo Camaro met chassisnummer 1, een schenking van Chevrolet. Ook een Porsche 918 Spyder haalde 1,7 miljoen dollar. De Pontiac Firebird Trans Am die gebruikt werd als promowagen voor ‘Smokey and the Bandit’ bracht een half miljoen dollar op. Een nieuwe Ford Focus RS bracht een sensationele 550.000 dollar op.

Voor de collectie 001's

Nascar teameigenaar Rick Hendrick stak zijn hand het vaakst op toen de NSX aan de beurt was. Uiteindelijk stopte het bieden bij 1,1 miljoen euro, of 1,2 miljoen dollar. Hendrick heeft een collectie sportwagens met productienummer 1 en voegt deze NSX graag aan zijn garage in Charlotte (North Carolina) toe.

In de VS vraagt Acura doorgaans 157.800 dollar (145.277 euro) voor de NSX, waarvan de eerste orders vanaf 25 februari mogen binnenlopen. De NSX wordt Honda’s eerste supersportwagen van de 21ste eeuw. Dankzij een dubbel hybride systeem produceert hij 573 pk. Hij beschikt over drie elektrische motor en een 3.5 V6 benzine met dubbele turbo. Een negentraps dubbelekoppelingsbak verdeelt het vermogen over de vier wielen. Hij haalt 100  in iets meer dan 3 seconden en een top van meer dan 305 km/u. Bij ons zou hij ook nog dit voorjaar moeten debuteren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer