Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Honda NSX – Blijven wachten

Wie snel de nieuwe Honda NSX wil zien, moet zich naar de States reppen. Daar is hij net voorgesteld op het Salon van Detroit. De Europese kopie laat nog tot 2016 op zich wachten.

Nee, een verrassing is de nieuwe Honda NSX niet. Honda laat al enkele jaren uitschijnen dat hij op komst is, terwijl we al vaak mochten dromen van de nieuwe NSX in de vorm van concept cars.

Uiteindelijk is Honda de vorm van de concept trouw gebleven. Hij valt met 4,47 meter iets langer uit dan de concept car, en blijft zelfs behoorlijk trouw aan de lengte van de NSX uit 2005. Wel is hij met een toename van 5,1 cm breder geworden (1,94 meter) en is de wielbasis met 11 cm gegroeid tot 2,63 meter.

Nodig, want tussen de wielen is er alleen al mechanisch heel wat bijgekomen. Waar de vorige NSX tevreden moest zijn met alleen maar een 3.0 V6. Ook nu komt een V6 - maar dan een 3.5 - tussen de wielen postvatten, maar dan wel eentje die turbokracht in steun kan roepen. Honda maakt daarnaast nog gewag van drie elektrische motoren. Het vermogen blijft nog geheim, maar voorlopig gaat iedereen uit van minstens 550 pk.

9 versnellingen en 4WD

Zoveel vermogen, zoveel motoren, dan hoeft het niet te verbazen dat Honda naar vierwielaandrijving grijpt. Geregeld via een complex sturingssysteem, want zowat elk wiel beschikt over zijn eigen elektrische motor. Je krijgt bovendien 9 versnellingen om mee te spelen. Van zodra je hoort dat de nieuwe NSX carbon gebruikt voor het onderstel, dan weet je ook dat de prijs hoog zal zijn. Honda zal hem in Ohio bouwen, waar hij vervolgens wordt uitgevoerd. Met Acura-badge voor de VS, als een Honda voor de rest van de wereld.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer