Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Honda Civic – Alle VTEC met turbo

Weet u nog, de tijd dat Honda’s VTEC synoniem stond voor stratosferische toerentallen? De crème de la crème onder de atmosferische motoren? Daar voegt Honda nu overal turbopower aan toe.

We wisten al van de eerste nieuwe generatie VTEC Turbo, die toepasselijk in de nieuwe Honda Civic Type R mag debuteren en daar de concurrentie doet beven met zijn 310 pk en zijn spurt naar 100 in 5,7 seconden.

Maar Honda wil de turbo ook inzetten op de kleinere VTEC benzinemotoren. Vanaf de volgende generatie Civic - te verwachten in 2017 - krijgen ook de 1.0 en de 1.5 VTEC motoren een turbo die hen aan rijke trekkracht bij lage toerentallen moet helpen. Naar alle waarschijnlijkheid is de 1.0 een driecilinder en de 1.5 een viercilinder. Welke vermogens en welk koppel die motoren halen, wil Honda nog niet vrijgeven.

De nieuwe Civic komt volgens Honda in het najaar van 2017 op de markt, na het Autosalon van Frankfurt in september. Daar zal hij ook zijn première beleven. De Civic wordt in Engeland geproduceerd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
volvo ex30 407

1 op de 5 geregistreerde EV’s in Europa heeft Chinees paspoort

Autonieuws
Ontdek meer