Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Giannini 350 GP – Abarth? Da’s om mee te lachen

Abarth, dat is tot 190 pk in een kleine Fiat 500. Da’s toch al heel wat, niet? Maar wacht tot u leest wat Giannini in petto heeft om zijn honderdste verjaardag te vieren.

Eerst even een geschiedenisles. Wie 50 jaar geleden zijn Fiat 500 sportiever wilde maken, wendde zich tot Carlo Abarth. Maar voor wie in die tijd een ronduit gemene Fiat 500 wilde, was Giannini in Rome de bestemming. Nu heeft Giannini voor het eerst zijn visie op de Fiat 500 in de 21ste eeuw voorgesteld, en dat is opnieuw geen half werk.

4C

Dit kleine monster is net voorgesteld tijdens het Salon van Turijn. Net zoals destijds gaat Giannini ‘een beetje’ verder dan Abarth. Onder de motorkap vinden we niet langer de 1.4 turbo terug, maar wel de 1.7 uit de Alfa Romeo 4C. Die ziet zijn vermogen nog opgekrikt van 240 pk naar 350 pk. En motorkap, dat klopt niet helemaal. Net als in een Renault 5 Turbo of een Peugeot 205 T16 is die naar het midden van de auto verhuisd, net achter de rug van de chauffeur.

Zoals u kan vaststellen is de motor niet het enige wat wijzigde. De wieltreinen stammen eveneens af van de 4C, waardoor de carrosseriekit uit carbon plots meer een noodzaak dan een folietje is.

Maar is dit meer dan een concept? Gelukkig wel. Giannini heeft de ambitie om maximaal 350 GP’s te maken. Maar daarvoor moeten de liefhebbers wel 150.000 euro willen ophoesten.

Op dit moment weten we nog niets meer over de prestaties van dit monstertje, buiten dat hij op 29 oktober in beweging zal te zien zijn op een evenement van Giannini dat op het circuit van Vallelunga plaatsvindt, bij Rome. Indien u dan in de buurt zou zijn…

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer