Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Gepantserde Skoda Superb – De Skoda Superb waar je op mag schieten

Doorgaans associëren we gepantserde limousines met de E-klasse of de 7-reeks. Maar kijk, nu probeert ook Skoda door te breken in dit bijzondere segment. En zoals het Skoda betaamt, heb je een gepantserde Skoda Superb Combi voor een fractie van de prijs van de anderen.

Het initiatief voor deze gepantserde Skoda Super Combi komt van de Britse invoerder, die een specialist onder de arm nam om enkele wijzigingen door te voeren. Het resultaat is deze super-Superb, die kogels en explosies kan afslaan.

Om te beginnen is alle glas vervangen door kogelwerend glas. Het staal van de deuren is versterkt en er zijn composietmaterialen gebruikt. De precieze specificatie geeft Skoda niet vrij, maar het stelt dat verschillende kalibers munitie zijn getest, net als diverse soorten explosieven.

Sterkere ophanging en remmen

Hierdoor is de Superb natuurlijk een heel stuk zwaarder geworden. Zowel de remmen als de ophanging zijn versterkt om dat extra gewicht te kunnen dragen en vertragen, maar Skoda preciseert niet hoeveel deze bijzondere Superb wel weegt. Hij kan ook met platte banden verder rijden en beschikt over sirene en waarschuwingslichten. Skoda biedt hem in het Verenigd Koninkrijk aan voor omgerekend 135.700 euro. Bij Mercedes loopt de rekening voor een S600 Guard al snel op tot meer dan 470.000 euro. Skoda geeft bovendien drie jaar waarborg, al vragen we ons af of dat ook ‘gebruiksschade door een incident met granaten’ omvat.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer