Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Genesis New York Concept – Nog een tipje van de sluier opgelicht

Genesis, de luxedochter van Hyundai, heeft op het Autosalon van New York een nieuw schot voor de boeg gelost. Ziehier een idee voor een sportieve en hybride berline. Genesis maakt nu wel erg duidelijk dat het een volledig gamma ontwikkelt, met premiumambities.

Voor wie het bericht gemist had: onder de vlag Genesis liet Hyundai al eerder zijn duurste modellen varen. Net als DS bij Citroën is Genesis intussen uitgegroeid tot een eigen merk binnen de Hyundai-Kia groep. De Genesis G80 kennen we reeds als een zeer geslaagd model dat echter op succes wacht in Europa. Tijdens het Salon van Genève was er dan de G90 en nu bereidt Genesis ons voor op de komst van een derde model.

Belgisch

We weten dat de Belg en voormalige designer bij Lamborghini, Bentley en Audi Luc Donckerwolke naar de Zuid-Koreaanse groep is verhuisd. Dat is nog niet zo lang geleden, dus het is moeilijk om met zekerheid te stellen dat hij nog een invloed had op het design van deze Genesis New York Concept. Maar wie goed kijkt, ziet wel parallellen met Audi zoals het grote radiatorrooster dat doet denken aan de Single Frame bij het Duitse merk. Je ziet zo dat er hard gewerkt is om een design af te leveren met oog voor details. Het maakt ook de missie van Genesis duidelijk: beter doen dan de Duitse drie, terwijl de verhouding prijs-kwaliteit-uitrusting van een heel andere orde moet zijn. Een aanbod waaraan je onmogelijk moet kunnen weerstaan.

Hybride

De puzzelstukjes passen in elkaar wanneer we ons herinneren dat met de recente lancering van de [Hyundai Ioniq](http://ww2.autoscout24.be/nl

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer