Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Ford Shelby GT500 Cobra – Fijne vrienden

Dit voorjaar overleed Carroll Shelby op 89-jarige leeftijd. Om de Ford-tuner te eren, creëerden zijn vrienden deze Shelby GT500 Cobra, met 850 pk. Fijne vrienden.

Bij ons zie je de Mustang al nauwelijks rijden, en op deze moeten we al helemaal niet rekenen. De productie stopt namelijk bij dit ene exemplaar. Hij lijkt dan ook alleen van op afstand wat op een gewone Mustang.

Om te beginnen is er het koetswerk, dat breder werd gemaakt om de grotere wielen te kunnen onderbrengen. 20-duimers waarrond achteraan een 345-slof past. Dat brede rubber is nodig, want ook onder de motorkap hebben de vrienden wat gemorreld.

Supercharger

Als uitgangsbasis diende een ‘standaard’ Shelby GT500, met een 662 sterke V8 toch al niet onderbedeeld. Wel, dat is nu 850 pk geworden, dankzij een supercharger uit de rekken van Ford Racing. Hoe snel hij is moet nog bepaald worden, de GT500 Cobra is alleen nog maar statisch getoond. Maar de vrienden zijn allen veteranen die Shelby’s motto honoreren: alles wat het ding sneller maakt, is nuttig. Natuurlijk kreeg de Shelby GT500 Cobra een Guardsman blauwe kleur met Wimbledon witte striping, de combinatie die de Shelby Cobra’s zo beroemd maakte.

Op toer

Ford laat de auto op wereldtournee vertrekken om hem te showen, dus misschien is er nog een waterkansje dat we hem ooit ergens eens in het echt te zien krijgen. Hoop doet leven.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Ford

Klik hier en zoek uw occasie Ford Shelby GT 500 Cobra tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Ford Shelby GT 500 Cobra, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer