Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Ford Mustang – Met V8, of met viercilinder

Ford voert zijn nieuwe Mustang officieel in Europa in. Daarom is de nieuwe ‘pony car’ in Barcelona voorgesteld. Naast een moderner design dan de vorige generatie, valt de opmerkelijke motorkeuze op.

Ja, natuurlijk komt de nieuwe Ford Mustang met een V8. Het zou er nog aan mankeren, dat we naast een brok echte Amerikaanse power zouden moeten grijpen.

Vijf liter diep, 426 pk krachtig en met een nieuwe, meer op Europese smaak – lees: snediger – afgestelde ophanging. Hoe snel die is, geeft Ford nog niet vrij. Wat Ford wel zegt, is dat je de Mustang ook met een 2.3 turbobenzine viercilinder Ecoboost kan bestellen. Een gewaagde, maar zeker zinnige optie. Met 309 pk en 407 Nm laat hij qua cijfers alvast het beste vermoeden. Maar een Mustang zonder gorgelende V8? Het is een risico. We kijken er wel al naar uit.

Volgend jaar viert Ford vijftig jaar Mustang-productie, goed voor 9 miljoen exemplaren. Ook de nieuwe zal in Flat Rock van de band rollen. Hij komt zowel in coupégedaante als in cabriovorm, belooft Ford. Die laatste krijgt een vouwdak uit stof. Prijzen en lanceringsdata zijn nog onbekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer