Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Ford Fiesta ST200 – Kuitenbijter

Is de Ford Focus RS wat te hoog gegrepen? Geen probleem, Ford heeft net de Fiesta ST een tikkeltje sneller gemaakt. Hij debuteert op het Autosalon van Genève.

Wie zijn snelle Fords kent, heeft het meteen gespot. De Ford Fiesta ST heet voortaan ST200. Dat betekent 10% meer vermogen - 200 pk - en 20% meer koppel - 290 Nm - uit de 1.6 EcoBoost turbobenzine.

Ford is de specialist van de overboost, en laat de Fiesta ST200 gedurende 15 seconden toe om te pieken op 215 pk en 320 Nm. Door de eindoverbrenging korter te maken, sprint hij nu ook sneller. De 0 naar 100 spurt is nu voorbij in 6,7 seconden. Dat is 0,2 seconden sneller dan in de vorige Ford Fiesta ST. De topsnelheid bedraagt een indrukwekkende 230 km/u.

Door wijzigingen aan de tractiecontrole en de voorophanging moeten de voorwielen het gestegen vermogen kunnen blijven verteren. Hij stuurt scherper, de achteras is wat stijver gemaakt en het zwaartepunt is 1,5 centimeter lager gelegd door te spellen met de veren. De remmen zijn krachtiger.

Le Mans

Deze zomer volgen de eerste leveringen. Nieuw aan de Ford Fiesta ST200 is deze ‘Storm Grey’ carrosseriekleur, met matzwarte aluminium velgen. Op de prijs is het nog even wachten.

Ford maakt in elk geval duidelijk dat het zijn raceprogramma met de Ford GT in de 24 Uren van Le Mans ook wil ondersteunen met meer snelle Fords in het straatbeeld.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer