Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Ford B-Max – Kleine monovolume met aparte deuren

Ford presenteerde in Genève een nieuwe monovolume. De B-Max wordt een rivaal van de Opel Meriva. Hij valt op met zijn schuifdeuren opzij, een weinig courante oplossing in dit segment.

Ford wist de onthulling van de B-Max mooi geheim te houden. De verrassing op de salonvloer was dan ook compleet.

Onuitgegeven deurconcept

Hoewel Ford officieel nog over een concept spreekt, is het zonneklaar dat de B-Max heel dicht bij productie staat. En dat met inbegrip van zijn zijdelingse schuifdeuren achteraan. Vanuit een praktisch standpunt lovenswaardig, maar het betekent steeds een meergewicht en deze oplossing komt de koetswerkstijfheid niet ten goede. Al bewees Ford met de Grand C-Max dat dit laatste een goede wegligging niet in de weg hoeft te staan.

Niet zomaar schuifdeuren overigens, maar een onuitgegeven concept waarbij ook de middenstijlen geïntegreerd zijn. Ford beweert dat dit idee productierijp is. Ook de 1.0 driecilinder turbobenzine uit deze concept ondergaat volgens Ford de laatste aanpassingen voor hij in productie kan, om enkele viercilinders te vervangen. Concrete gegevens over deze motor geeft Ford nog niet vrij.

Handig

De B-Max komt net boven 4 meter lengte uit, en kan vrachten tot 1,5 meter breed en maximaal 2,35 meter lang aan. De juiste productiestart houdt Ford nog even voor zich.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Ford

Klik hier en zoek uw occasie Ford B-Max tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Ford B-Max, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer