Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Fiat Topolino 500C – Waarom moet hij weg?

Terug van weggeweest, onze reeks: ‘Waarom moet hij weg?’. Om de draad opnieuw op te pikken, hebben we deze leuke Fiat Topolino 500C uit 1951 gevonden van Philippe Claessens (67). Die heeft bijna dezelfde leeftijd als zijn auto.

Wanneer heeft u deze Fiat gekocht?

Philippe Claessens: “Dat zal nu 20 jaar geleden zijn. Ik heb hem zelf in België gekocht op Belgische nummerplaten. Voor zover ik weet is dit steeds een Belgische auto geweest.”

Waarom hebt u hem gekocht?

“Toen ik jong was heb ik er nog zo eentje gehad. Dat was destijds één van de eerste occasies die ik me kon permitteren, ergens in de jaren ’70 moet dat geweest zijn. Eind jaren ’90 heb ik in een nostalgische bui nog een Topolino gekocht, hoewel ik eigenlijk altijd een fan ben geweest van oude Citroëns. Ik heb steeds verschillende versies van de Traction Avant gehad.”

Waarom moet hij weg?

“Ik ben uitgekeken op oude wagens, ik heb de motivatie niet meer om ermee bezig te zijn en om ermee te rijden. Het is tijd voor iets anders.”

Wat is uw beste herinnering aan deze Fiat?

“In de stad is hij nooit de beste partner geweest, meer dan 60 a 70 kilometer per uur moet je niet verwachten. 100 halen lukt alleen bergaf. Maar ik heb ontzettend genoten van die paar jaar dat ik hem bij mijn vakantiehuis in Frankrijk heb gehouden. Heerlijk tuffen over de Franse wegjes op het platteland, met het dak open. Dat zijn wel leuke herinneringen.”

Beschrijf eens de ideale koper?

“Dit is geen oldtimer om mee te speculeren. Hier ga je nooit het grote geld aan verdienen. Dit is meer iets voor iemand die een klik heeft met de Topolino. Je moet gepassioneerd zijn door oude auto’s.”

De advertentie vindt u hier

                  Fiat ‘Topolino’ 500C  			  				

        	1951  			

        	569 cc viercilinder  			

        	13 pk  			

        	20.000 km  			

        	Prijs: 8.500 euro  			

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

hyundai-ioniq-5-n-line-model-0324-exterior-02 jpg bfc off

Facelift: Hyundai Ioniq 5, nu ook als N-Line (2024)

Autonieuws
Dodge-Charger-2024 01

Nieuw: Dodge Charger is elektrische musclecar (2024)

Autonieuws
Ford-E-Scort-Render 01

Ford E-Scort: Dit had opvolger Ford Focus kunnen zijn

Autonieuws
Ontdek meer