Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Fiat op het Autosalon van Brussel – Paleis 5 – Tussen passie en rede

Of je nu van ‘Dolce Vita’ droomt of waar voor je geld wil, in beide gevallen is er wel wat te vinden op de Fiat-stand. Daar valt voor het eerst sinds lang meer te zien dan alleen maar de 500.

Daarmee hebben we het niet  over een wereldpremière, want alles is al in de showrooms te vinden. Maar er zijn toch enkele Fiats bij die nu samen op de Salonvloer staan, zoals het overtuigende Tipo-gamma (vierdeurs, hatchback en break), dat indruk maakt met zijn meer dan competitieve prijs/kwaliteit-verhouding. We nodigen u uit om eens onze eerdere bevindingen te herlezen.

De onverwachte bestseller 500X staat te pronken met een licht bijgewerkte look en meer mechanische keuzemogelijkheden, vooral dan bij de basisversies zowel met benzine als met diesel voor de Cross.

124

Ook de mooie 124 Spider maakt voor het eerst zijn opwachting op het Salon van Brussel. Deze kleine roadster deelt zijn basis met de Mazda MX-5 en is ook sportief, al voegt de Fiat daar nog een zeker ‘relax cruisen’ aan toe. Erg geslaagd. De 124 is overigens niet de enige in zijn soort die op de stand te vinden is.

Abarth

Maar dan hebben we het niet over een Fiat maar over een Abarth. Echt sportief, en vooral erg luid. Luid is ook één van de kenmerken van de 595 (de 500 met Abarth-smaak) die voor het eerst op het Salon staat sinds zijn vernieuwing, in navolging van de 500. Hij blijft er zowel lief als agressief uitzien.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer