Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Fiat op Autosalon 2012 – Alles op Panda

Fiat biedt voor het eerst de nieuwe Panda te koop aan op een autosalon, nog voor Italië, aldus de constructeur.

De nieuwe Panda maakt deel uit van wat Fiat zo sterk maakt: een interessante stadsauto. De Panda behoudt het monovolumekarakter van de vorige Panda, en voegt daar moderne motoren als de TwinAir tweecilinder turbo benzine. Daarnaast beschikt de Panda nog over een 1.3 Multijet diesel in het gamma en een 1.2 benzine.

Bij de 500 en de 500C (cabrio) legt Fiat eveneens de nadruk op die TwinAir motor, evenals op de ‘by Gucci’ modellen. Daarnaast is er de bijgewerkte Punto voor 2012, die afwijkt van de Punto Evo met zijn licht gewijzigde uiterlijk en kleine designaanpassingen aan het interieur. Ook hier krijgt de TwinAir motor met 85 pk een plaatsje. Idem dito voor de 85 pk krachtige Multijet II turbodiesel. De TwinAir haalt een uitzonderlijk laag CO2-cijfer voor een benzinemotor in een al bij al grote carrosserie voor een stadswagen: gemiddeld 98 gr/km. De diesel doet op dat vlak nog beter met 90 gr/km.

Naast de kleine stadswagens zet Fiat nog de Freemont in de schijnwerpers, voorheen de Dodge Journey. Een zevenzits monovolume van Amerikaanse origine, waar Fiat zijn interessante 2.0 Multijet turbodiesel met 163 pk in onderbracht. Hij bestaat ook met vierwielaandrijving. Dat outdoor-gevoel is ook wat de Qubo-trekking wil bevorderen, al beschikt die voornamelijk over een avontuurlijke bodykit en een Traction+ aandrijvingssysteem dat de voorwielen meer grip helpt zoeken. (jd)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Fiat

Klik hier en zoek uw occasie Fiat tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Fiat, en een selectie van tweedehandse Fiat’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer