Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Fiat Freemont – Eerste liefdeskind

Het eerste liefdeskind uit het huwelijk tussen Fiat en Chrysler is geboren: de Fiat Freemont. We kenden hem vroeger als de Dodge Journey. Te zien op het Salon van Genève.

Eerlijk is eerlijk, de Journey was met voorsprong Chryslers beste product op de Europese markt. Zeker nu de crossovers hun hoogdagen beleven, valt er dus wel iets te zeggen om hem als Fiat Freemont na de zomer van dit jaar op de markt te brengen. Zeker omdat het Fiat zelf aan succesvolle initiatieven in dit segment ontbreekt.

Mexico

Alleen, echt Italiaans kan je de Freemont niet noemen. Hij wordt in Mexico geproduceerd en in afmetingen overklast hij de kleine Italiaantjes aardig: 4,89 meter lang, 1,88 meter breed en 1,72 meter hoog, met plaats voor 7 (standaard). Met maximaal 1.461 liter koffer is hij aardig voorzien.

Betere diesel

De oude Journey had twee belangrijke minpunten: een Amerikaans afgewerkt, goedkoop interieur, en een luidruchtige VW-diesel. Fiat beweert dat het aan beide verholpen heeft. Zo kreeg het interieur een update – al krijgen we die nog niet op foto te zien – en verving Fiat de VW TDI door eigen motoren. Zo krijgt hij een 2.0 Multijet turbodiesel met 136 pk of met 163 pk. Die laatste is verkrijgbaar met een automaat. Er is ook een 3.6 V6 benzine. Na de lancering van de voorwielaangedreven versie, volgt ook een Freemont met 4x4.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Fiat

Klik hier en zoek uw occasie Fiat Freemont tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Fiat Freemont, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer