Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Fiat Aegea – Eindelijk een echt nieuwe Fiat

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar hier is eindelijk nog eens een echt nieuwe Fiat. De Aegea wil vooral lengte uitspelen tegen de Ford Focus en de VW Golf.

Fiat stelt de Aegea voor op het Salon van Istanboel. Meer dan symbolisch, want Fiat produceert zijn nieuwkomer ook in Turkije. De Aegea moet het vooral waar maken in Oost-Europa, waar een klassieke sedan nog behoorlijke verkoopsvolumes draait.

Ruim

In de rest van Europa – Fiat brengt de Aegea in 40 landen aan de man – wil de Aegea vooral overtuigen door de grootste te zijn in zijn categorie. Zo is hij 4,50 meter lang, 1,78 meter breed en 1,48 meter hoog. De wielbasis van 2,6 meter garandeert flink wat binnenruimte. Bovendien heeft hij met 510 liter ook een hele ruime koffer. De motoren krijgen vermogens tussen 95 pk en 120 pk, en Fiat stelt dat de diesels gemiddeld slechts 4 l/100 km zullen verbruiken. Dat moet hun CO2-uitstoot net onder de drempel van 100 gram kunnen brengen, maar het is wachten op bevestiging.

De Aegea start zijn carrière in november in Turkije en wordt vervolgens in de rest van Europa uitgerold. De Aegea komt in deze vorm niet naar België en Frankrijk. Wij krijgen later een hatchback en een break.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer