Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Ferrari Testarossa Spider onder de hamer – Ferrari’s verjaardagscadeau voor Agnelli

Veilinghuis Artcurial hoopt dat deze unieke Ferrari Testarossa Spider om en bij 900.000 euro ophaalt. Het gaat om de enige officiële Testarossa cabrio, die Ferrari als verjaardagscadeau gaf aan Gianni Agnelli in 1986.

Qua cadeautje voor je 65ste verjaardag kan het tellen. Maar vergeet niet dat Agnelli op dat moment niet alleen de patriarch van Fiat was, maar ook de belichaming was het industriële succes van Italië in de wereld

Agnelli, bijnaam ‚l’Avvocato’, belandde in 1966 aan het roer van Fiat dat deel uitmaakt van het familie-imperium. Agnelli genoot graag van het goede leven: kunst, voetbal (Juventus Turijn), knappe vrouwen (Anita Ekberg, Jackie Kennedy) en natuurlijk: snelle auto’s.

Pendelen

Agnelli was volgens kleinzoon Lapo Elkann een begenadigd chauffeur, die graag via de heuvels in Piëmonte mocht afzakken van zijn Villa Frescot naar het bureau aan Corso Marconi, Turijn. Tot eind de jaren ‚90 reed Agnelli graag zelf… en snel. Zijn collectie bestaat uit talrijke unieke Italiaanse auto’s die op zijn vraag of voor hem zijn gebouwd.

Zilveren paard

Eentje daarvan, deze Ferrari Testarossa Spider uit 1986, mag veilinghuis Artcurial Motorcars veilen op 5 februari 2016 tijdens Retromobile in Parijs. Dit is de enige officiële Spiderversie van de Testarossa, gebouwd door Pininfarina. De kleur is niet zomaar gekozen: zilver is AG in de elemententabel van Mendelejev, hier te lezen als Agnelli Gianni. De blauwe bandjes en de witte stoffen kap maken hem al helemaal speciaal. Hoewel, er is ook nog het stijgerende paardje. Dat is hier echt een zilveren exemplaar.

Michael Jackson

Ferrari stuurde andere klanten wandelen die ook zo’n Spider wilden. Ze werden geholpen door onafhankelijke tuners die het dak van een gewone Testarossa zaagden. Onder hen ‚sukkelaars’ als Michael Jackson en Piero Lardi Ferrari - Enzo’s zoon.

Artcurial heeft ook nog een Ferrari 250 GT SWB Berlinetta in de aanbieding, de laatste ooit geproduceerd. Hij kan 12 miljoen euro gaan, denkt het veilinghuis.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer