Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Eagle Spyder GT – Hier heb je mijn geld… en mijn huis

Hoe hoog mag de prijs van perfectie zijn? Een miljoen euro? Want dat is wat Eagle vraagt voor deze mooiste incarnatie ooit van de Jaguar E-Type: de Spyder GT.

Eagle heeft een reputatie als de beste restaurateur van de Jaguar E-Type. Maar de Britse specialist is daarmee alleen niet tevreden. Op basis van oude E-Types biedt het ook bijna compleet nieuwe wagens aan, in de geest van de oude. Een beetje zoals Singer met de Porsche 911 doet.

1.029 kilogram

Met de Spyder GT heeft Eagle een nieuw aanbod, op basis van de eerder E-Type speedster die het ontwikkelde. Maar dan deze keer wel met een stoffen vouwdak dus. Aangezien aluminium zowat het enige gebruikte materiaal is, volstaat een gewicht van 1.029 kilogram. Met een nieuw gebouwde, maar ouderwets geïnspireerde 4.7 zes-in-lijn uit de XK komt hij aan 330 pk bij 4.800 opm. Met ouderwets bedoelen we bijvoorbeeld dat hij ademt door drie SU-carburatoren.

Exclusieve productie

Modern dan weer, zijn de Ohlins-dempers en de remmen van AP Racing. Hij heeft net 5 seconden nodig om 100 km/u te halen en is meer dan 270 km/u snel. Moderne sportwagen-prestaties in een retro-jasje dus.

Handwerk, exclusief – de productie bedraagt volgens Eagle niet meer dan een handvol – en een pose op de weg die je doet wegdromen. Jammer dat we geen miljoen euro hebben.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer