Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: DTM – BMW pakt de titel!

BMW maakte een opgemerkte comeback in de DTM. Na 20 jaar afwezigheid reden de bolides uit München meteen naar de titel.

De held van de finale in Hockenheim was Bruno Spengler, die met een knappe vierde zege het kampioenschap op zijn naam schreef. BMW Motorsport heeft een droomseizoen achter de rug in de Deutsche Tourenwagen Masters, kortweg DTM. Met voorzichtige ambities gingen de troepen uit München van start in deze serie die bekend staat als het hoogst aangeschreven toerwagenkampioenschap ter wereld. Enkele podiumplaatsen en misschien een overwinning behalen was de ambitie vooraf. Het scenario draaide echter véél positiever uit. De achterstand op gevestigde waarden Mercedes en Audi was al na enkele races bijgebeend, waarna duidelijk werd dat ernstig rekening gehouden moest worden met de M3’s.

Spengler maakt het af

Het succes van BMW is in belangrijke mate te danken aan de prestaties van Schnitzer-piloot Bruno Spengler, die reeds in de derde race zegevierde en vanaf dan steeds vaker aan de kop van het veld vertoefde. Zijn grootste rivaal Gary Paffett (Mercedes HWA) behield tot de finale de leiding van het kampioenschap, maar moest toch nog de duimen leggen voor de Canadees, die in Hockenheim  perfect uit de startblokken schoot en nooit meer bij te benen was. Het succes van BMW was echt overweldigend, want naast de rijderstitel, werd eveneens de beker in het klassement voor merken, teams en rookies binnengehaald. Beste nieuwkomer was trouwens Augusto Farfus in een M3 van RBM, het Mechelse team van Bart Mampaey, dat instond voor de ontwikkeling van de nieuwe DTM-bolide.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer