Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Dacia op het Autosalon van Brussel 2017 – Paleis 5 – Frisse look… en mechaniek

Dacia bewijst in Brussel nog maar een keer dat ‘low cost’ niet synoniem hoeft te staan met ‘dumping’, met opgefriste modellen en nieuwe, moderne mechaniek.

De modellen die genoten van een update zijn de Logan, Logan MCV, Sandero en de Sandero Stepway. Leden van dezelfde familie, ze kregen dan ook samen een esthetische opfrisbeurt.

Binnen en buiten

De Logan en Sandero tonen in Brussel hun nieuwe bumpers, nieuwe radiatorroosters die geïnspireerd zijn die van de Duster voor de Sandero Stepway – en nieuwe lichtblokken. Vooraan verschijnen led-dagrijlichten, achteraan krijgen ze een 3D-effect. Ook het interieur profiteert van een nieuw stuur, nieuwe satijn-chromen inlegplaatjes en nieuwe stoffen die hem een meer waardevolle indruk geven.

Onder de motorkap gebeurt er ook een en ander, want de 1.2 benzinemotor met 75 pk wordt vervangen door een erg moderne 1.0 driecilinder met 75 pk. Ook de 0.9 turbobenzine driecilinder met 90 pk en de 1.5 viercilinder turbodiesel met 75 pk of met 90 pk blijven in de catalogus.

Dubbele koppeling

De bijzonder populaire Duster kan voor het eerst uitpakken met een zestrapsautomaat met dubbele koppeling, de EDC van Renault. Die bak valt uitsluitend te combineren met de 110 pk dieselmotor en voorwielaandrijving. De Dacia Duster EDC is gehomologeerd met een verbruik van 4,5 l/100 km voor 116 g/km CO2. De tijd waar Dacia alleen de oude onderdelen van Renault mocht gebruiken, lijkt definitief voorbij.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer