Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Dacia Lodgy – De Scénic van Dacia

De presentatie is voor het Salon van Genève in maart, maar Dacia laat alvast de eerste beelden zien van zijn 5- en 7-zits monovolume Lodgy.

Naast de Logan, de Sandero en de populaire Duster SUV breidt Dacia dit jaar zijn gamma uit met een vierde model. Gezien het succes van de Logan MCV, leidt het weinig twijfel dat er een publiek is voor een compacte monovolume van de Roemeense Renault-dochter.

Met 4,5 meter lengte bevindt de Lodgy zich in het segment van Renaults eigen Scénic. En net als die laatste is ook de Lodgy beschikbaar met 5 tot 7 plaatsen. Ook hier belooft Dacia in crisistijden de portefeuille van de gezinnen te sparen, al is er nog geen exacte prijsindicatie. Aan het imago wordt wel hard gewerkt, met name door viervoudig wereldkampioen F1 Alain Prost, die momenteel in het Franse ijsracekampioenschap aan de bak is met de Lodgy. Verwacht alleen niet dat de echte Lodgy even sportief uit de hoek zal komen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer