Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Dacia Duster 2018 – The incredible, part 2

Het Autosalon van Frankfurt wordt er eentje van extremen. Naast de nieuwe Ferrari Portofino krijgen we aan het andere uiteinde de nieuwe Dacia Duster te zien. Die is eigenlijk groter nieuws.

Je kan niet om het succes heen van de Dacia Duster bij het grote publiek. Na zeven jaar dienst is de eerste generatie al goed voor 2 miljoen verkochte exemplaren. Het grote publiek ging overstag voor het Roemeense merk, dat een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd tot de goede commerciële resultaten van de Renault-Nissan groep. De nieuwe Duster is dus van vitaal belang.

Complexloos

Op dit moment laat Dacia alleen de beelden van de nieuwe Duster zien. Die heeft wel opnieuw een heel eigen karakter. Maar hij haalt al even duidelijk inspiratie bij andere merken. De erg brede en erg horizontale motorkap doet denken aan Land Rover. De robuuste achterkant met de vierkante achterlichten hebben anderzijds ook al bij de Jeep Renegade gezien.

Meer weten we dus nog niet. Wel zien we dat hij gespierder voor de dag komt, dat zijn snuit veel assertiever is en hij over interessante details beschikt zoals de strip op de wielkast die langs de voorwielen loopt. We vermoeden dat ook de interieurafwerking een nieuwe stap voorwaarts zal zetten, waardoor de Duster opnieuw de harten zal weten te raken. We blijven conservatief wanneer we zeggen dat Dacia vlot nog eens 2 miljoen stuks op 7 jaar zal kunnen verzetten van deze Duster. Het goudhaantje van de Renault Nissan-groep kan een deel twee starten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer