Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Dacia - Paleis 5 – Opgefriste Duster met Easy-R

Geen opzienbarend nieuws bij Dacia dat net een groot modellenoffensief heeft afgerond. Vandaar dat de Duster ‘Edition 2016’ met de Easy-R gerobotiseerde versnellingsbak de blikvanger op de Heizel wordt.

Het Roemeense merk doet het bijzonder goed. En dat blijkt ook uit de verkoopcijfers: Dacia neemt op de markt van personenwagens een aandeel van 5% in en heeft met de Duster en de Sandero twee modellen in de top 20 van bestverkochte wagens.

De SUV in het gamma heeft er zeker voor gezorgd dat Dacia evolueerde van een banaal budgetmerk naar een cool label met een jeugdige en trendy uitstraling. De Duster kwam in 2010 op de markt en heeft intussen zijn plaats veroverd in het segment van compacte SUV’s.

Easy-R versnellingsbak

Op een opvolger is het nog even wachten, maar wel heeft de Duster al recht op een opfrisbeurt en een nieuwe elektronisch regelde Easy-R-versnellingsbak. Het gaat om een gerobotiseerde transmissie met vijf verhoudingen die werkt als een automaat en dus voor extra rijcomfort kan zorgen.

In Brussel maakt het publiek kennis met de Duster ‘Edition 2016’ die extra fraai is uitgedost. Deze versie is te herkennen aan de nieuwe groene Altaï-lak, nieuwe zetelbekledingen, specifieke zwarte velgen, het multimedia- en navigatiesysteem Media-Nav Evolution, en krijgt als eerste Dacia een achteruitrijcamera.

Naast de ‘nieuwe’ Duster staat uiteraard het volledige Dacia-gamma op de stand te blinken.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer