Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Concept Speedboat by Jaguar – De kat die van water houdt

Het is bekend dat katten niet van water houden, maar dat geldt niet voor Jaguar. Het bewijs daarvan is deze Concept Speedboat.

De jongste tijd is er een nieuwe trend te bespeuren dat prestigieuze automerken steeds meer interesse in luxe vaartuigen vertonen. De constructeurs die betrokken zijn bij de ontwikkeling van boten of zich lieten inspireren door het design van speedboten, yachts of powerboats zijn haast niet meer te tellen: Audi, Porsche, Ferrari, Aston Martin, Corvette, BMW, Bugatti, enz. Lancia en Abarth doken zelfs letterlijk in het water met speedboten voorzien van hun eigen label. Daarom kon ook Jaguar moeilijk op het droge blijven.

Type D

Officieel verzekert Jaguar wel dat er geen enkel project bestaat om zich in te laten met de productie van boten. Het idee van deze speedboot kwam er enkel om de mogelijkheden van de nieuwe XF Sportbrake te illustreren, die meer dan de andere Jaguars geschikt is voor lifestyle activiteiten van de klanten.

Wel zorgde Ian Callum, chef design bij Jaguar, erg hoogst persoonlijk voor dat de esthetische concepten van deze boot een link hadden met het rijke sportieve verleden van het merk. Kenners zullen wellicht enkele trekken van de befaamde Type D of de tankdop in de stijl van de XJ van de eerste generatie spotten.

Jaguar zal deze prachtige boot echter niet maken, en dat is echt jammer. Maar toch. Als een beroemde popster een unieke Ferrari op maat kan laten vervaardigen, waarom zou zoiets dan niet lukken voor een rijke Jaguar-liefhebber...

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer