Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Citroën, Peugeot & Toyota werken samen – Drie merken, 1 monovolume

Citroën, Peugeot en PSA maken al samen kleine stadswagens, maar het akkoord gaat nu een nieuwe fase in. Op het Autosalon van Genève in maart stellen de drie constructeurs nieuwe gemeenschappelijke monovolumes en bestelwagens voor.

Dat de PSA-groep (Peugeot, Citroën) en Toyota samenwerken voor bestelwagens is niet nieuw. De Toyota ProAce is al sinds 2013 gebaseerd op de Peugeot Expert en Citroën Jumpy. Nu zijn we toe aan de nieuwe generatie.

Valenciennes

Vanaf volgend jaar mogen we ons verwachten aan de Peugeot Traveller, de Citroën Spacetourer en de Toyota ProAce. Die krijgt zowel een bestelwagenversie, maar ook een op het eerste gezicht best dynamische monovolumevariant. Er is in elk geval moeite gedaan om in het design te investeren, wat van de vorige generatie niet kan worden gezegd.

De productie gebeurt bij PSA in Sevelnord, bij Valenciennes. De verschillen tussen de drie merken blijven minimaal. Zowel de techniek als de uitrusting is dezelfde. Toyota betaalde mee aan de ontwikkeling van de nieuweling is naar verluidt zo tevreden over de resultaten van de samenwerking dat het contract ook na 2020 zou verlengd worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer