Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Citroën DS4 – Italiaanse trekjes

Een nieuw autosalon, een nieuwe DS. Met Parijs in het verschiet, liet Citroën alvast de foto’s zien van de DS4, het chique broertje van de C4.

De DS-lijn is de ‘haute couture’ versie van Citroën geworden. Nadat het merk eerder de nieuwe C4 toonde – waarvan eerstdaags het rijverslag volgt – laten de jongens deze DS4 op ons los. Op het eerste gezicht heeft hij wat van de Alfa Romeo Giulietta, al valt die indruk nog te bevestigen in het echt. Citroën kopieert alvast de verzonken deurklinken achteraan.

Hoog

Citroën zet duidelijk de coupévorm meer in de verf, maar behoudt wel de vier deuren. Wel staat hij wat hoger op zijn wielen (1,53 meter), al is dat volgens Citroën een bewuste keuze. Met 4,27 meter blijft hij compact.

De DS onderscheidt zich door het logo op de motorkap, het aparte Citroën-logo en dagrijlichten. Rond de ruiten is een chroom sierlijst gelegd. Het interieur straalt luxe uit, en kan via verschillende opties op (persoonlijke) smaak worden gebracht. Meest opvallende kenmerk, is zijn panoramische voorruit.

200 pk

De ingenieurs hebben extra aan de rijdynamiek gewerkt, vanwaar de keuze voor wat krachtiger motoren bij de lancering. Zo zijn er twee diesels, eentje met 110 pk (in eHDI-versie) en èèn met 160 pk. Bij de benzines zien we alleen een 1.6, samen met BMW ontwikkeld. Zonder turbo is hij goed voor 122 pk, met HTP turbo haalt hij 155 pk en de top-turbo is goed voor 200 pk. Met 149 gr/km heeft hij een bijzonder lage CO2-uitstoot voor een benzine.

Op prijzen en lanceringsdata is het nog wachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer