Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Citroën C3 – Da’s nog eens helemaal anders

Elke constructeur beleeft af en toe mindere dagen. Bij sommigen gaat het zelfs om jaren. En dan, op een dag, vloeit er iets uit een pen dat het hele bedrijf doet heropleven. Bij Citroën was dat de C4 Cactus, die leidde tot deze frisse, nieuwe Citroën C3.

Citroën zelf stelt dat de nieuwe C3 een fiere exponent is van Citroëns aandacht voor design, technologie en comfort. Dat zegt Citroën elke keer, maar deze keer houd je er de foto’s naast en knik je instemmend.

Design en comfort

Je houdt er van of niet, er is geen andere keuze met de Citroën C3. Je zal hem ook meteen kunnen herkennen in het straatbeeld. Hij heeft een eigen, gekke persoonlijkheid. Hij is dynamisch en zijn kopers hebben de mogelijkheid om echt meer kleur in onze straten te brengen.

Het interieur brengt een mix tussen modern en retro. De boordplank is fijn en rechthoekig gehouden, terwijl het 7-duims aanraakscherm voor de moderne toets zorgt. Een van de beste combinaties van de afgelopen jaren. Op de foto’s zien we ook stoelen die aan de Cactus doen denken, en in tegenstelling tot het woordbeeld moet je dan echt aan comfort denken.

HD camera

Citroën buigt zich niet over de jongste rijhulpen, maar voorziet de C3 wel van een hoge definitie camera. Zo’n HD

De cijfers

De nieuwe Citroën C3 meet 3,99 meter in de lengte en 1,75 meter in de breedte. Hij moet voldoende ruim zijn en beschikt over een koffer van bijna 300 liter. Hij beschikt over de bekende motoren: 1.2 driecilinders met benzine, met of zonder turbo, die goed zijn voor 68 pk tot 110 pk. Bij de diesels is dat 75 pk tot 100 pk. Een zestrapsautomaat is een optie. Voor de prijzen is het wachten tot het Salon van Parijs in september.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer