Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Brand bij Porsche 911 GT3 – Te heet voor de weg?

Na de drie brandende Tesla’s, is het aan Porsche om even om alle verkeerde reden de aandacht naar zich te zuigen. In enkele dagen zijn twee nieuwe 911 GT3-modellen in vlammen opgegaan. Porsche roept alle nieuwe GT3’s terug.

De oorzaak is momenteel nog niet duidelijk. Alleen de feiten, en die zijn voor Porsche hoogst uitzonderlijk.

De Porsche 911 GT3 is nog maar sinds augustus uit, en is door iedereen bejubeld. Zijn motor met directe inspuiting en een toerental tot 9.000 opm weet te begeesteren. Hij is duidelijk sportief, maar moet ook in het gewone verkeer mee kunnen. Dat mag je ook wel verwachten van een auto die 140.000 euro kost.

Op 5 februari moesten de twee inzittenden van een nieuwe 911 GT3 zich in veiligheid brengen nadat hun GT3 in het Zwitserse kanton St-Gallen na motorgeknetter en rookontwikkeling in brand was gevolgen. In de week daarop zag een bestuurder in Zuid-Italië het lampje van de oliedruk oplichten, voor de motor vuur vatte. Ook hier bleven gewonden uit. In beide gevallen ging het om nieuw gekochte auto’s met minder dan 1.000 kilometer op de teller.

Voorlopig onderzoek bracht Porsche naar een gebroken drijfstang, en er wordt nu met man en macht gewerkt om het probleem op te lossen. Voorlopig geldt er een verkoopsstop en alle GT3’s van het huidige modeljaar worden terug naar de verkooppunten geroepen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer