Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: BMW Zagato Coupé – Omdat het niet altijd Aston moet zijn

BMW rijdt aan de Villa d’Este deze door Zagato onder handen genomen Z4 voor. Omdat het niet altijd een Aston Martin moet zijn.

Het mag wat lacherig overkomen, maar er schuilt wel een grond van waarheid in. BMW sponsort al enige tijd het ‘Concorso d’Eleganza’ aan de Villa d’Este langs het Comomeer, maar moet geregeld toezien hoe door Zagato aangepakte Astons en Alfa’s met de aandacht in deze schoonheidswedstrijd gaan lopen.

Niet deze keer, want BMW schoof Zagato een Z4 voor om eens goed loos mee te gaan. Op de Concorso wordt slechts een beperkt aantal deelnemers geduld, en een gewone Z4 zou het hoogstens tot de bezoekersparking schoppen. Het was Zagato zelf dat met het voorstel naar BMW trok, en omdat de Japanse huisdesigner van Zagato en het designhoofd van BMW goede maatjes zijn, was de deal snel beklonken. Het resultaat kan u hier zijn.

Topsnelheid

‘Belangrijk daarbij is dat de BMW Zagato klaar voor weggebruik is. Hij is meer dan een gewone designoefening en zou gewoon in productie kunnen worden genomen’, zegt Andrea Zagato. De vorm is er trouwens niet louter voor het oog. ‘Maak ons iets dat gemaakt is voor topsnelheid’, luidde de briefing van BMW. Het resultaat oogt meer dan louter doeltreffend. Hoeveel die topsnelheid is, geeft BMW (nog) niet mee. Ook de binnenkant kreeg een luxueuze behandeling mee van Zagato, dat zijn aanwezigheid slechts meldt via discrete Z-logo’s. Over beperkte serieproductie is nog niets vernomen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer