Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: BMW Motorsport – BMW wint (nu al) in DTM

BMW keerde dit jaar terug in het DTM-kampioenschap, sinds enige jaren een Mercedes- en Audi-onderonsje. Maar al in de tweede race hebben de ‘rookies’ hun eerste winst al beet.

Het was de Canadese piloot Bruno Spengler – vorig jaar nog een Mercedes-getrouwe – die in de tweede manche van het DTM-kampioenschap op de Lausitzring Mercedes-piloot Gary Paffet voorbleef. Daarmee schonk de Schnitzer-rijder zijn Münchense werkgever een opsteker van jewelste. Dat BMW sterk voor de dag zou komen, had zelfs Audi Sport-baas Wolfgang Ullrich voor aanvang van het seizoen al voorspeld. Maar dat had al in de tweede race ‘koekenbak’ zou zijn, daar hadden weinigen op gerekend.

Augusto Farfus maakte het BMW-feestje compleet door het derde podiumtrapje in te pikken. Farfus rijdt voor het Belgische RBM-team, dat overigens alle BMW DTM-wagens voor dit seizoen heeft voorbereid. Een overwinning met een Belgisch kantje dus ook. 72.000 fans volgden de race. Het was de 41ste zege van een BMW M3 in een Duits toerwagenkampioenschap.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer