Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: BMW lanceert nieuw merk – ‘i’ by BMW

We hadden gehoopt dat het Isetta zou worden, maar uiteindelijk kiest BMW voor ‘i’ om op de motorkap van zijn nieuwe merk te plakken. ‘i’ is een submerk onder BMW, en richt zich vooral op elektrische modellen. Tenzij Apple er een stokje voor steekt.

BMW stelde zijn nieuwe merk maandag met veel bombarie voor op de hoofdzetel in München. Duurzame mobiliteit is het sleutelbegrip rond ‘i’, waarvan in 2013 de eerste modellen op de markt verschijnen. Het gaat om de BMW i3 en de BMW i8, die we hier al in schetsvorm zien.

Niertjes

Al zijn alternatieve aandrijfvormen – of dat nu elektrisch is, dan wel hybride – wil BMW onder de ‘i’ vlag commercialiseren. De i3 was voorheen bekend als het Megacity Vehicle-project. Dit wordt een ruime stadswagen, die uitsluitend door elektriciteit wordt voortbewogen. De i8 was voorheen Vision EfficientDynamics, en belooft een snelle, hybride sportwagen te worden.

BMW’s opvallende niertjes blijven opmerkelijk genoeg wel behouden in de ‘i’-modellen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer