Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: BMW Concept X2 – Eindelijk nog eens plaats voor echt design

We hebben er twee keer naar moeten kijken. Eigenlijk hadden we weinig meer verwacht van de X2 dan een stoere versie van de 2-serie monovolume. We hebben ons zwaar vergist.

Al sinds het einde van het tijdperk van Chris Bangle wachten we al op een designstatement van BMW. De enige uitzondering is de i8 gebleken. Voor de rest heeft BMW een bijzonder braaf gamma.

Evoque

We hielden het eigenlijk niet meer voor mogelijk, maar de Concept X2 bewijst dat een spannende BMW wel nog tot de mogelijkheden behoort. Hij mag zelfs gerust naast de Range Rover Evoque plaatsnemen, zijn belangrijkste potentiële concurrent.

Voor BMW neemt de X2 plaats in het rijtje van de ‘coupé SUV’s’, naast de X6 en de X4. Hij maakt deel uit van de titanenstrijd die BMW en Mercedes voeren om het bestverkochte premiummerk te worden (Mercedes) of te blijven (BMW). Daartoe dient elke niche gevuld, hoe klein de mogelijke verkoop daar ook is.

Shark nose

Dat is ook het signaal dat flink wat BMW’s uitstralen: dat het allemaal niet zo veel uitmaakt, zo lang er maar een propellerbadge op de neus kleeft. Ook hier kijken we naar een vierdeurs coupé, al probeert de concept dat handig te verbergen. Vooraan zet hij de ‘shark nose’ look veel beter in de verf, naar de BMW’s uit de jaren ’80. Ook het niertjes radiatorrooster lijkt hier beter tot zijn recht te komen.

Duidelijk gedurfd, en aangezien hij de ‘Concept X2’ benaming draagt, durven we er om wedden dat hij ook zo op de weg moet komen. Wees het gerust met ons oneens, maar wij hopen het van harte. In de tweede helft van 2018 moet hij op de markt komen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer