Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: BMW 8-reeks Concept – Grote charmeur

Glad en strak in het pak, de nieuwe BMW 8-reeks maakt zelfs bij concurrerende merken bewonderende commentaren los. Op het concours van Villa d’Este was hij in conceptvorm te zien, in 2018 gaat hij in productie.

Eerder hadden we alleen nog maar een basisschets, maar nu laat BMW de nieuwe 8-reeks in al zijn glorie zien. Een eerste positief punt: hij verwijst op geen enkele manier naar de vorige 8-serie. Dit is een resoluut nieuw en modern design, voor retro is geen plaats.

Futuristisch interieur

De 8-reeks maakt deel uit van BMW’s modellenoffensief. Hij moet klanten doen twijfelen tussen de S-klasse Coupé van Mercedes en dit. Hij brengt een nieuwe fase in BMW’s design, met de nieren die lager gebracht zijn en de lichtblokken die fijn gehouden worden. Het interieur heeft nog wat te futuristische elementen zoals het stuur, al lijkt de kans groot dat we wel een groot deel van wat hier te zien is in het productiemodel zullen terugvinden.

M8

Over de aandrijving van de 8-reeks houdt BMW zich nog op de vlakte, maar het merk laat wel al weten dat er ook een M8 aankomt. Belangrijk, want dat is ook het model waarmee BMW terug naar Le Mans wil om het in de GTE-klasse op te nemen tegen Ferrari en Ford. Maar ook hier hebben we nog het raden naar de mechaniek.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer