Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Bentley Hybrid Concept – Niemand ontsnapt eraan

Een Bentley Mulsanne die 50 kilometer ver kan op zijn batterijen. Jawel, ook bij Bentley is het nieuwe denken aangebroken. Als is deze Hybrid Concept nog niet productierijp.

Bentley bracht op het Autosalon van Bejing belangrijke vernieuwde modellen voor de Chinese markt aan, zoals de Flying Spur V8, de Continental GT Speed en de GT V8 S.

Maar de Bentley Hybrid Concept was voor iedereen nieuw. Om diens elektrische karaktertrekken kracht bij te zetten, heeft Bentley koper gebruikt onder meer rond het radiatorrooster en de koplampen, maar ook de stiksels in de stoelen hebben een koperkleurig effect.

De precieze details houdt Bentley nog voor zich. Een hybride moeten we pas bij de dealers verwachten tegen 2017, in SUV-vorm nog wel. Maar tegen het einde van dit decennium heeft 90 procent van ons gamma een hybride versie, belooft Bentley.

De concept brengt 25 procent meer vermogen ten opzichte van een klassieke Mulsanne, maar de officiële uitstoot ligt 70 procent lager. Dat zou de CO2-uitstoot van de Mulsanne naar een spectaculaire 118 gr/km terugdringen, al wil Bentley dat getal nog niet bevestigen. Hij moet 50 kilometer ver rijden op batterijkracht alleen. Meer details ontbreken nog.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer