Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Bentley Continental GT Speed – De snelste Bentley ooit

Tijdens het Goodwood Festival of Speed eind deze maand zal Bentley zijn snelste productiemodel ooit voorstellen: de nieuwe Continental GT Speed.

Dat geeft dus twee goede redenen om af te zakken naar Goodwood in het weekend van 28 juni – 1 juli. Om te beginnen is er Goodwood zelf, waar je als autoliefhebber toch minstens een keer tijdens het Festival of Speed moet zijn gepasseerd. De tweede reden: je zal er deze Bentley voorbij zien vliegen.

625 pk

Want twijfel er maar niet aan: wanneer Bentley naar Goodwood trekt, dan is het om zijn snelste auto ooit ook echt te tonen aan het publiek. In beweging. De piloten zijn Juha Kankkunen, Guy Smith en Derek Bell, drie toppers achter het stuur. In hun handen krijgen ze een Conti met W12 6.0 biturbo met 625 pk en 800 Nm. In 4,2 seconden haalt hij 100 km/u en de top bedraagt 329 km/u.

De GT Speed krijgt een verbeterde stuurinrichting en dito chassis. Hij ligt ook wat dichter bij het wegdek. Uiterlijk kan je de Speed herkennen aan zijn zwart afgewerkt radiatorrooster en zijn extra luchthappers onderaan. De uitlaten zijn uniek voor dit model, en hij staat op 21-duimsvelgen met 275/35 R21 Pirelli P Zero’s.

Deze herfst is hij te verkrijgen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer