Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: BAC Mono – Politiek incorrecte marketing

BAC is zo’n minimalistische Britse sportwagenbouwer die op vraag een radicale eenzitter voor de weg produceert. Om een beetje in de belangstelling te komen, heeft het merk een gewaagde strategie bedacht.

Autosalons? Da’s zo vorige eeuw. De merken van vandaag zijn massaal op zoek naar ‘andere manieren’ om hun nieuwe modellen voor te stellen. Wanneer een merk een conceptcar of een op maat gemaakt model moet showen, dan wijkt het uit naar de schoonheidsconcours van Pebble Beach of Villa d’Este. Valt er technologisch nieuws te rapen? Dan stel je dat voor op de consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas. Raad nu eens waar BAC zijn exoot voor het eerst laat zien?

Gumball 3000

De BAC Mono is net vertrokken in de editie 2016 van de Gumball 3000. Die is in Dublin vertrokken en Ierland, met eindbestemming Boekarest in Roemenië. De deelnemers rijden langs Londen, Luxemburg, Bodensee (net op de persdag van het jaarlijkse tuningsalon daar), Praag en Budapest. Daar maken ze een ommetje langs het F1-circuit. De BAC volgt niet het hele parcours, maar hij was van de partij in Dublin en Londen en zal op het eindgala in Boekarest te zien zijn, net als op het F1-circuit in Hongarije. Maximilian Cooper, de bedenker van de Gumball, zal er de BAC Mono besturen. Tijdens het slotdiner van de Gumball 2016 wordt er een circuitdag met de BAC Mono en een coaching door de testpiloot van het merk geveild. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Hoe kan je beter de Mono tonen dan in een evenement dat gedurende een week een reeks rijkaards verzamelt die ook meteen het doelpubliek vormen. Fijn, zo kunnen ze ter plaatse de bestelbon tekenen. Daarnaast zijn er de vele media die de wedstrijd volgen. Dat geeft BAC Mono veel meer kans om de krant te halen dan tussen de vele andere premières op een autosalon. Een interessante marketingstrategie dus.

2,8 seconden

De BAC Mono is een sportieve eenzitter met ruimte voor nummerplaten. Hij bestaat haast uitsluitend uit carbon. Hij weegt slechts 540 kilogram. Zijn 2.3 viercilinder Ford Cosworth haalt 290 pk en 279 Nm. 100 km/u? Slechts 2,8 seconden. Zijn top bedraagt 274 km/u. De prijs: ongeveer 125.000 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer