Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Auto van het Jaar – Peugeot 308 klopt BMW i3

Verrassend: niet de elektrische BMW i3 is de Auto van het Jaar geworden, maar wel de klassieke Peugeot 308. Ook de derde trede van het podium is voor een elektrische auto, de Tesla Model S.

Na enkele jaren van elektrische (Nissan Leaf) en hybride (Opel Ampera) winnaars, keert de journalistenjury van de Auto van het Jaar terug naar de klassiekers. Vorig jaar won de Volkswagen Golf, dit jaar is het nog eens de beurt aan een Franse auto: de Peugeot 308. Dat was al van 2006 geleden, met de Renault Clio. Ook met de 307 won Peugeot in 2002 de bij constructeurs felbegeerde prijs.

i3

De Peugeot 308, die ons bij een test eveneens wist te bekoren, heeft het gehaald van meer technologisch geïnspireerde concurrenten. De Peugeot kreeg meer punten toebedeeld dan de BMW i3 en de Tesla Model S. De Citroën C4 Picasso eindigde als vierde, voor de Mazda3, Skoda Octavia en Mercedes S-klasse.

59 autojournalisten uit 23 Europese landen vormen de jury voor de Europese Auto van het Jaar. Uit een longlist van 35 auto’s, worden er uiteindelijk 7 geselecteerd voor de finale. De prijs werd in Genève bekendgemaakt. (jd)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer