Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi Q3 outdoor – Camping Durch Technik

Zoals elk jaar houdt de VW-groep enkele verrassingen achter de hand om zijn fans op het GTI-treffen aan de Wörthersee te plezieren. Deze Audi Q3 voor kampeerders was daar èèn van.

Audi toonde er - weliswaar in conceptvorm - deze leuke, bijzondere Q3 Outdoor voor. Hij is het resultaat van een samenwerking tussen Audi en tentenfabrikant Heimplanet. Audi zorgde voor een Q3 2.0 TDI met 177 pk, die wat offroad-extra’s kreeg, zoals een treeplank. En er is meer natuurlijk.

De Audi Q3 Outdoor maakt het hele lifestylegebeuren van deze compacte SUV wel heel realistisch. De tent - slechts voor twee personen weliswaar - sluit aan èèn kant naadloos aan op de geopende kofferklep van de Q3. Waardoor een deel van de bagage in de koffer kan blijven. Heimplanet heeft al ruime ervaring en geldt als specialist inzake automatisch opblazende tenten die ook in ruw weer blijven staan. Daarvoor heeft het bedrijf een ingenieuze dakconstructie uitgedacht. De evenknie van Audi dus, maar dan voor tenten. Geen wonder dat de twee elkaar vonden. Dankzij de meegeleverde pomp staat de tent overeind in 7 minuten. Hij kan zelfs weerstaan aan rukwinden tot 70 km/u.

Omdat het hier om een concept gaat, is er nog geen prijs bekend. Maar wanneer we het potentieel zien aan gefortuneerde Duitsers, Oostenrijkers en Nederlanders met een voorliefde voor kamperen, dan is het duidelijk maar een kwestie van tijd vooraleer je deze tent kan bijbestellen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer